Εργαλείο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης URL

Εργαλείο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης URL

Όπως γνωρίζετε η διεύθυνση URL είναι η τοποθεσία ενός ιστότοπου ή ενός αρχείου στο διαδίκτυο και προβάλλεται στο επάνω μέρος του φυλλομετρητή μας ή αλλιώς browser.

Σήμερα πολλές ελληνικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν στη διεύθυνση URL τους ελληνικές λέξεις, είτε γιατί είναι ποιο φιλικές στο μάτι του χρήστη ή ακόμα και για να βοηθήσουν τις μηχανές αναζήτησης να τις βρίσκουν ποιο εύκολα.

Φαινομενικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς όλοι οι σύγχρονοι φυλλομετρητές τις αναγνωρίζουν.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν κάνουμε αντιγραφή μιας τέτοιας διεύθυνσης και πάμε να την επικολλήσουμε κάπου αλλού. Τότε κάθε ελληνικός χαρακτήρας μετατρέπεται σε μια ακαταλαβίστικη συμβολοσειρά με αποτέλεσμα το URL να μοιάζει κάπως έτσι:

Εμφάνιση στον browser

http://onomaistoselidas.gr/ελληνικοί-χαρακτήρες-στη-διεύθυνση-URL

Εμφάνιση στην επικόλληση

http://onomaistoselidas.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-URL

Με το εργαλείο που σας παρουσιάζουμε εδώ μπορείτε να κωδικοποιήσετε και αποκωδικοποιήσετε ένα URL. Εισαγάγετε μια συμβολοσειρά URL και πατήστε το αντίστοιχο κουμπί κωδικοποίησης ή αποκωδικοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top